Wednesday, December 8, 2010

.: selamat tinggal sayang =( :.



salam~

agak sedih~

x ku sangka pertemuan kite 2 bualan lepas merupan yg terakhir buat kite...

semoge kau berbahagia besame teman baru~

tribute to~

my lovely beautiful gurlfren ADRiana~

semoge dapat tuan yg lebih bagos!

jgn jatoh ke tgn mat rempit yeh sayang~

gudbye!

kalo la beliau xde,,mngkin aku susah ke kelas,,

susah ke gee tom yam,,

susah ke lab untuk fyp,,

dan mcm2 lagi~

i'll never forget u dear!

c u later!

bye2

with love~azim^^


Sunday, December 5, 2010

.: pusing-pusing :.

salam~

bertemu kembali~

selamat malam ahad..haha

malam tadi aku kembali ke Melaka Bandaraya Bersejarah ini..

setelah jauh mngembara bersama WUM 5208 ditemani cik asmidar yg diimport khas dr JB~haha

semuanye kerana Basic Induction Program anjuran Rentokil Initial (M) Sdn Bhd~ewah!

21-11-2010,,bermula lah perjalanan aku ke KL,,mnunggu as tibe dr jb,,trus bergerak menuju ke rumah cik lala @ BoSs kitorg yg juge penunjuk jalan n check in di Hotel Smart,the Strand Damansara..6 ari jugak la bekampung di cni..haha

training di HQ @ petaling jaya n SEL PC sera KLpC boleh dikategorikan sbgai menarik..hoho~

hotel smart ni pulak dkat ngn tmpat2 mkn yg sodap2 belaka,,n port artis sbb BoB kuman tuh ade kedai kat cni..so,,dpat la aku jumpe wahid senario,bob,altimet,sein n zain ruffedge kat cni~haha

selain training semapt juge jalan2 cuci mate ke ICT shah alam dan ini juge disertai oleh encik dosh dimport khas dr kuantan PC~haha

28-11-2010,,meninggalkan cik lala n KL n trus mnuju ke bndar yg tidak asing untuk aku,,IPOH!

tidak perlu sewa mnyewa hotel kerna rumah aku di cni..

apekan daya,,rumah yg dah lame terbiar nih da x cam dulu,,da cm usang n sgt terbiar..apelah naseb ko rumah..huhuhu~

2 ari saje di ipoh n trus mngorak lngkah..

30-10-2010,,menuju bndr yg juge sgt x asing bg aku!penang!ahaha~

ke usm,stay di rumah encik basri n dapat lepak ngn membe2 lame selain training...

nice lah!dapat juge main futsal ngn gumbira~hoho

mntak maaf kepada yg x sempat berjumpe,,next tym yeh!

kini di melaka..

luse bakal mngorak lngkah ke bndar yg asing bg aku,,johor baharu~x penah smpai cni kot~ (-.-"

okey..setakat ini saje menaip,,

sekian,,wassalam~

Sunday, November 14, 2010

.: love u very2 much :.

salam~

14 november 1957~

lahirnye seorang insan yg amat cekal,baik hati penyayang dan segalenye baik bg aku~

lahirnye seorang isteri yg baik,seorang ibu yg amat2 baik dan penyayang

lahirlah seorang insan mulia

bonda terchenta

Puan Hamsah bt Hj Mohamad



seorang yang sentiase ade untuk aku..

sentiase mengambil berat tentang aku

sentiase mnyayangi aku..

Selamat Hari Lahir MAk!!!

ajim sayang mak sgt2~huhu

saya sayang mak saya

mungkin ramai kanak2 jalanan yg kononnye indie,,,memakai baju seperti ini..

tp kalo tgk gaye diorg,btol ke diorg syg mak diorg?

syang kat mak x payah ditunjuk pada baju,,hnye pada hati dan perbuatan kite sbg usaha membalas segala jasa beliau yg sememangnye x akan mampu dibalas oleh seorg anak..

sekali lagi,,mak,,ajim sayang mak!

sekian,,wassalam^^




Wednesday, November 10, 2010

.: mesyuarat tingkap :.

Align Center


salam~

tajuk adelah berkaitan~

ketika mau turun tadi~

trun dari tingkat 2 rumahku untuk ke kedai makan..

kelihatan 3 org makcik2 atau kakak2 sedang bersembang~

bile lalu sebelah..

pergh,,sedang berkaknam tentang suami masing2..haha

bile diamati ayat2,,aku percaya suami2 mereka ber3 adelah kaki pncing..(ye,,sempat dengar walaupon jalan cm fokus ke depan..ahaha)

ikuti ayat2 yg sempat didengar~

"abang *&^% ko tuh byase la,,duk kedai bukan main lame"

"yelah,,die nk minum teh tu,,die yg tapiskan"

"tapi kang balik bukan makan ape pon,,lapo juge"

"pastuh balik2 g cari katak pulak malam2"

"yelah,katak tuh lagi beseri dari isteri kan"

~disudahi dengan gelak beramai2...haha~

okey,sekian

wassalam^^

p/s : aku rendu mak ayah aku,jem!raye aji pon x balik~

p/s 2 : sok last makan kat kedai yg mkn tiap2 ari,,org siam tuh nk balik kampong semnggu~damn!

p/s 3 : sile usahe lebih untuk bejaye lam keje!


Friday, November 5, 2010

.: kuang ajau :.



salam~


okey,dengan segala hormatnye,perkara di atas adelah dirujuk..

hari ini,,tepat jam 12.45,aku berjaye tibe di masjid tesebot,masjid negeri melaka,masjid al azim (seperti yg tertera dalm post di bawah)

okey,,memori tntg masjid ni mmg da x ingt lgsg..yg aku tau aku penah tgkp gmbo kt masjid ni kecik2 dulu..haha

cnggih jugak khutbah die ade slide cm presentation,,n dpn khatib ade webcam..hehe

dah selesai solat,doa2,keluar..angin sodap,,sejuk jek..

tp,,smpai kat tngga,,tmpt letak selipar,KOSONG~

d.A.m.N!!

kuang ajau kau amek selipar aku apehal~

ko xtau ke name aku??

cube ko tgk name aku,,n tgk signboard masjid..berani nk amek??hahaha

seb bek selipar 5 hengget..

seb bek sekali lagi Allah da takdirkan td aku tbe2 nk bwk 2 selipar n ltak 1 spare lam kete..

bukti kebesaran n kebijaksanaan DIA mengatur kehidupan kite^^

okey,sekian suka duka masjid al azim..

sekian again,,

wassalam~



.: kalau berpacaran :.



salam~

okey,jgn amek peduli tentang tajuk,x berkaitan lgsg~

xde idea nk ltak tajuk ape dah..haha

okey,selamat ari raye,eh ari depavali buat indian di malaysia ini~

selamat ari lahir juge buat kawan.zarep,ali,itah dan lain2~

selamat bercuti buat yg blaja n bekeje~

ouh,,arini aku dah yakin ngn sumthing...biological clock aku~ewah!haha

arini cuti,,so aku pon tdo dgn aman lepas solat subuh,,then ase cm da cerah,,da lame tdo,da puas,,bgn2 baru pkul 7.26????what da fish!then da xleh tdo dah..da try tutup mate tp x berjaye..damn~sejak keje nih kepale mmg da set gni kot,,tp masalahnye arini cuti lah kepale oi!!haha

jadi,sempena cuti nih,,ape yg aku nk buat adelah...

kemas rumah yg sedikit cm ape dah ni~haha

mgkin keluar ke mane2 kalo rajin,,hope xde ''wel wel'' kat jalan2..tau x wel wel?xtau sudah!haha

arini ari jumaat..

sempena solat jumaat arini,aku ingt mau ke masjid yg dah lame aku nk g,,

masjid negeri melaka~Masjid Al Azim^^..hehe

sekian!

mari sarapan n kemas rumah!haha

wassalam~

ps:ouh,esok bakal ke rumah cik salwa,abg die kawen..seronok sungguh even da x kat usm,,stil boleh jumpe kawan2 bek..reunion kali ke bape ntah ngn put,lala n salwa~hehe


Saturday, October 30, 2010

.: miss dat moment :.



salam~

senja yang hening~

keseorangan di rumah sewa..

bukak fb~

klik photos of me~

usya punye usya~

tgk punye tgk~

mostly gmbr yg ditag di situ adelah gmbr tym kat usm...

again,,USM~ ouh,,gua rindu universiti dalam taman itu~
gua rindu kehidupan di situ~



kebnykn bnde di situ adelah best!

ouh!akan pergi ke usm bile ade mase!

usm alwes da best!

sekian wassalam~

p/s : mendapat khabar berita rakan2 di usm,,ade dak kru yg xcident di pangkor..semoga kwan2ku selamat..amiiin~



Tuesday, October 26, 2010

.: viva again :.



salam~


dengan segala hormatnye,,perkara di atas adalah dirujuk~

ewah!haha..

esok hari getir..

ye saye cuak!

esok perlu membuat presentation

yea,,seakan2 viva,,

kepada bos n pekerja kilang biskot julie's!


target participant : 30 pax

masa : 3 jam

slide : 170++

okey,,sile bersedia..

bukan main2..

ini untuk masa depan saye..

serius!

serius!

ouh,,x bejaye serius~hahaha

okey,,wish me luck!

doakan daku..heee~

sekian,,wassalam^^



Monday, October 18, 2010

.: kerja saya merbahaya :.

salam~

walaupon kerja saya adelah field biologist @ service executive,,kerja aku juge bahaya..

walaupon ia tidaklah sebahaya askar...

mahupon polis~

ataupon perompak,,ia tetap bahaya..

mengape?

faktor 1~

ketika naik van dengan technician,,mereka seakan2 lupe mereka sedang memandu van..

atau mereka berkhayal sdang memandu skyline ataupon evo 10 barangkali~

meter tuh seboleh2 nk cecah dinding,,merbahayakan keselamatan sndr juga penumpang seperti aku..haha

faktor 2~

aku terdedah kepada asap yg merbahaya terhadap jntungku ini~

2nd hand smoker

all whole day~

start dr punch card masuk opis smpai balik ptgnye..

aiyo~

jadi,,aku rase aku perlu mngupgrade insuran nyawa aku kasik mahal sket..haha

sekian bebelan hari ini~

mari solat mghrib!

wassalam!^^

ps: kanak2 anak jiran sebelah umah sewa ini pnggil aku UNCLE!dan aku terase co0l~haha

Thursday, October 14, 2010

.: semoge sukses!! :.

salam~

selamat petang~

baru pulang dari pejabat...konon2 rajin..haha

ingin berbicare sesuatu..

beberape ari ni,,borak ngn kawan2..

rata2 bebicare soal cari kerja dan juge master..

ade yg dilema..

ade yg risau..

ade yg down..

jgn down kawan2,,kite sume ade rezeki masing..kite x tahu..kite hanye merancang,,tapi ingtlah bahawa DIA adelah perancang yg terbaik..

hanya DIA yg menentukannya..

ape yg jadi kat kite xkan dibuat olehNYA tanpa sebab,,semuanya ada hikmah..

bersabarlah..

berdoalah..

semoge semua sukses!!^^

aku juge pernah down kerna x dpat2 keje,,tpi Allah itu maha adil buat semua..

tym awal2 pas abes final sem,,x dpat keje aku tolong mak ayah kat kedai..

pas kedai tutup tym bulan puase,,rezeki jadi cikgu DIA berikan..

abes jadi cikgu,,rezeki di RENTOKIL ini DIA berikan..

bile dipikirkan,,semuanye tersusun dengan amat2 kemas..

hanya DIA yg mampu berbuat bgini..

jadi..

hanye 1 cara..

usaha dan berdoa padaNYA..

di sini,,saye...

muhamad al 'azim bin baharudin

ingin mndoakan semua rakan2nya sukses dalam hidup masing..

mari kite mndoakan 1 sama lain..

semoge diberkati,,dirahmati dan dipermudahkan segala urusan..

amiin ya rabbal 'alamin ya Allah

sekian,,wassalam^^



Tuesday, October 12, 2010

.: update :.



salam~

currently in melaka bandaraya bersejarah~

mulalah kehidupan bekerja bagi seorang

muhamad al 'azim bin baharudin

company name : Rentokil Initial Sdn Bhd

post : field biologist

okey,,ini merupakan logo yg tertera di baju gua hari2 bekerja~

kerja menarik,,tp agak penat..

tidak bosan sebb x selalu di opis~

semoga semuanya dipermudahkan..amiiin^^

sekian,,wassalam!

ps: menyesal tym blaja ipm dulu wat tatau jek chemical2 n comersial name die..haha

Friday, October 1, 2010

.: berDoa :.


salam~

rezeki....

kitta hanya mampu berdoa,,hanya pd Allah kita serahkan segalanye..

rezeki itu ada,,hanya cepat atau lambat..

jadi..

teruskan berdoa..

semoga kita diberkati dan dirahmati..

syukur pada segala nikmatnye,,

wasalam^^

*ikhsan gmbar dari google*


Tuesday, September 7, 2010

.: k.E.m.B.a.L.i :.


assalamualaikum waramatullahi wabarakatuh!

salam ramadhan fasa akhir~

wah~selepas lame menyepi,,aku kembali menulis..atau lebih tepat,,menaip..hehe

setelah dkat 2 bulan xde entry...

kembalinye aku di sini,,dengan ucapan~~


ditujukan khas buat semua yang mngenali aku,,terutame rakan2 baik aku yg berade kat mane2 jelah kat dunia nih..haha

selamat hari raye,,maaf zahir dan batin..

andai tersalah kate,,terlanjur bahase,,ape2 jelah yg slah ye^^

taon nih,,insyaAllah aku pose sebulan kat umah,,setelah lame aku x pose lame2 gni kt umah..last pose gni form bape ntah,,huhu

n tadi pon shopping raye same2 1 famili,,bnde yg da agak lame la aku x wat..sebelom ni sume beli sndr2,,dkat2 nk raye BARU jumpe...hehe

n tema raye taon nih untuk raye adelah~

:: caca merba suke hati kao nk beli kaler ape ::

okey,,got to go...

tym 4 teraweh di akhir2 ramadhan...

sekian,,terimakaseh!

salam^^

*serius aku dah kekok nk menulis kat cni..haha*

selamat ari raye k!!




Wednesday, July 14, 2010

.: sekian :.

salam~

blog ini sudah semakin ditinggalkan..

da bersawang kate org..

ntah2 da berpenunggu dah kat cni..

jadinye..

sebagai lgkah paling bijak...

aku,,muhamad al 'azim bin baharudin....

dengan ini mengumumkan..

blog yang beralamat di......

http://azim1706.blogspot.com/

akan DITUTUP!

buat sementara waktu,,sebab tenet xde kat umah..haha

pesanan~ CTRL+A di keyboard itu bukan dibuat tanpa fungsi~

Monday, June 21, 2010

.: tenkiu :.



salam~

ouh,,selamat pagi!

awal gua bgn arini,,

sebabnye,,sahabat gua 2 org ini ingin pergi keje.haha

mereka adelah DOSH n LALA!!hoho~

memg semart ah korg dah keje,aku excited tgk korg da bekejaye,,da berubah da kwan2 aku..hahaha

bile pulak turn aku,,sabo2..hehe

yg paling best,gua dapat besday gift dow~


pergh,,ingt senang ke aku nk dapat adiah besday,,brape taon sekali wo0,,tu pon 1..hahaha,,sdey lah kau hoi~haha

cm excited diorg da bekejaye...terbaik!!

skang aku sdang berfikir~

mungkinkan aku akan memanjangkan lngkah aku ke bumi penang bersame2 mereka esok petang?wahh~

sekian dari aku

mahu buat cerita tido episod 2

chow sinci~

adios~

sekian,,wassalam^^

Friday, June 18, 2010

.: eh eh eh:.

salam~

eh

eh...

eh......

gua dah 22 lah!!

gile ah,,semart gile lah~

hahaha~

thanx buat semue yg wish!!

gua mmg hargai..

lu orang memg best lah..

buat diri sendiri...

selamat ari lahir ke 22 bro...

serius lah sket..

matang3~haha

*gile wish diri sendiri*

adios~ wassalam^^

Monday, June 7, 2010

.: gerak :.



salam~

blog nih mmg sawang2 sket tym2 gni,,aku xde cte nk update...

nti lah kalo rajin2...

neway...

will be off to~

IPOH~my hometown



gua currently in Lekir~ewah bahase~haha

gerak2~

kasi lepak ipoh membe2 rempit sket,,,lame x merempit~

p/s : ingtlah org tersayang~haha

ciao lah bai~

adios!

ipoh!!!tunggu~~

*gmbr tuh gua google jek*

Monday, May 31, 2010

.: faith :.

salam~

mau update..........

TAPI

tunggu lah

DOA

DOA

DOA

wassalam~

Wednesday, May 19, 2010

.: sebuah memori kehidupan :.

salam~

saat ini,,ketika ini,,aku,,muhamad al 'azim bin baharudin,,pelajar sains gunaan biologi tahun akhir,,sedang duduk seorg di dalam bilik H35-107 desasiswa cahaya gemilang..mgkin esok pg atau ptg ini aku bergerak pulang ke rumah,,bersame keluarga tercinta~

pabila saat itu tibe,,maknenye,,aku sacare blom officialnye akan grad dr USM ini...mase tuh rase cm terlalu cepat berlalu,,n tbe2,da nk grad~insyaAllah

USM~universiti dalam taman

aku ingt ag,,tym dapat surat,,dnga org kate,,tgk web,,excited jugak nk tau cmne usm..rase cm bnde tuh baru jek..

tbe2..arghh!!

sgt berharap akan dpat pekerjaan selepas ini..insyaAllah

setelah 3 tahun!aku kompem,,aku yakin,,usm mmg best!!

aku pon rase ade jek membe2 yg da balik umah tuh yg da stat bosan,,n da stat berpikir,,kalo la aku kt usm,,kn best..boleh buat itu,,ini,,itu,,bla bla bla....

..ouh,,yea,,ia touching sbnrnye...

sebabnye..

ia melibatkan kawan~

yea,,berkawan biar seribu,,beribu2 pon xpe..tiade slhnye..

aku suke quote ini

''friends are the most important ingredient in this recipe of life''

selepas belajar,,ilmu,,bnde yg plg berharge aku dapat kt usm tercinta ini adelah~

K.A.W.A.N

(T_T)

kwn mmg pntg lam idop..even baik atau jahat,,pasti ade kelebihan masing2..

bnyk kwan yg aku da jumpe di usm ini..

kawan2 KRU..yg sgt baik,,sporting,,mcm2 bnde buat bersame,,dan sgt sekepale..aktiviti kru yg da wat,,spnjg 1st year smpi lah semlm,,aku x ingt ape yg aku x join~mcm xde..smlm adelah projek terakhir aku..isk3

kwan2 bio..agak lmbt knal,,tp sbnrnye sume sempoi..awal2 sume cover2..malu2..haha

kawan,,awal2 malu..itu proses adaptasi mulenye,,

kemudian akan sgt rapat..

sumtym,,even baru knal ngn seseorg tuh,,kite akan bnyk bercerita,,sharing ngn die seolah2 kite da lame berkawan..ia mnunjukkan smmgnye ALLAH da takdirkan persahabatan itu..

semua yg aku knal,,semua kwn..sume aku hargai,,

even pasnih da x bersame,,kite tetap berkawan...

jgn biar ia putus,,x elook~

juz keep in touch!!

frenz 4 eva!!

kwn tetap kwn...

semoge berjaye semua!

jumpe tym konvo,,insyaALLAH^^

wasslam

(jgn tulis bnyk2,,nti touching)

Monday, May 3, 2010

.: K.I.T.A :.

salam~

selamat hari isnin..

alhamdulillah,,aku da abes exam aku..td last paper,,abnormal psychology..semoge sume mndapat result yg cemerlang sem nih...

owh,,skang berade di bilik,,e3-45,desasiswa tekun..ntah brape hari lagi aku nk berade kt sini..hurm

baru pulang dari penang bowl,,layan cendol pulut juge..pergh..tgharai tadi layan nasik tomato di cafe,,dapat free gift pulut kuning+kari ayam~terbaik!so,,gua rase mlm ini gua da ade skil silat pulut mngkin~haha

ouh..final paper..final sem..insyaAllah

hurm~

btol ke da nk abes blaja??hurm~

3 taon dah ke kat sini?

cepat pulak mase tuh belalu rasenye..huuu

tadi aku lalu tepi apartment yg ala2 KLCC kt tepi USM tuh aku rase cm baru jek aku kagum ngn ke'smart'an bangunan tesebot..upenye2,,kekaguman aku tuh adelah kire2 3 taon yg lepas.ouh!!!apekah??

duk usm,,blaja cni,,bnyk yg da kite blaja...bkn klas jek,,idop juge..

paling penting yg aku dapat kt USM terchenta nih adelah,,KAWAN!!!

ramai kot kawan2 cni..ouh,,x lame ag sume da nk chow bwk haluan masing2..ewah~

perasan x,,kdg2 kite rase FACEBOOK tuh cm melalaikan,,wat kite melekat di depan lptop selame beberape jam hanye mngomen gambo yg satu...tp pnah x kdg2 kite pk,,dgn facebook tuh,,kite dapat knal kwn2 batch kite n dak2 lain dgn tegur lam fb tuh compare ngn mase zaman frenster dolu..dpn2 malu2 nk tegur,,lam FB baru loh konal kn..hoho

so,,berkawan biar la smpai bile2...

ouh!apesal touching lebeh?blom waktunye...

VIVA x setel ag..

so,,x leh touching lebeyh..ade ag hal yg nk kite setelkan..haha

so,,nantikan episod yg lebih touching selepas VIVA...haha

sekian bebelan petang hari,,

wassalam^^

.: hurm :.

salam~

ntah...

lame x menulis...

sok exam...

skang ngade lg nk menulis~

baru...

lame...

mesti la berbeza...

manusia,,biasenye akan lupe yg lame,,bile ade yg baru...

biasenye...

bukan semuanye...

yg baru bukan semestinye yg baik..

kadang2 barang lame juge berharge...

ouh adriana~hoho

jgn mudah lupe..

sentiase berpade..

pesanan khidmat masyarakat,,bebelan mlm hari..

sekian,,wassalam..

selamat malam..

(macam pantun)

babai,,gud luck exam!

Tuesday, April 20, 2010

.: dilema berchenta :.

salam~

saat ini..

ketika ini..

aku tgk nota...

nota tgk aku...

mate bertentang mate...

kami jatuh cinta...

dari mate,,jatuh ke hati katenye...

sambil aku bercinta dgn si nota..

katil da miskol2...

ingin mngganggu perhubungan kami..

pesbuk pulak asik antor msg,,ajak date...

apelah dugaan ini..

aku dalam dilema~

aiyo~

kate org,, "abeskan bace buku dari kulit ke kulit"

mksudnye pahamkan sume tuh,,kasik khatam~

tapi...

kalo aku juz tgk kulit depan,,kulit belakang,,kulit depan,,kulit belakang,,ulang sebnyk 4 kali okey x?kire bace kulit ke kulit x?adoi~

sekian~

drama sebabak percintaan hari ini~

sekian,,

wasslam^^

*post ini adelah bukti kukuh aku sedang ting tong*

Monday, April 19, 2010

.: best of luck :.


salam~

ari ni,,bermula lah final exam di USM terchenta~

ucapan di atasaku tujukan khas buat rakan2 semue..

sebb ini dalam blog aku,,1st aku nk tujukan ucapan nih kat blogger sekalian~

khas buat :

-put-

-salwa-

-dosh-

-syahmi-

-zarep-

-zanna-

-faz-

-wanjan-

-rasis-

-odah-

-xira-

-mash-

-yanot-

-dhiya-

-kiah-

-jimah-

kepade anda semua,,good luck n all da best yeh!

maaf jike aku ade miss name sape2 yek,,tapi ucapan ini tetap untuk semua~chewah!

ucapan tulus ikhlas dari aku dan keluarga..haha

sekian,,terima kaseh!

wassalam^^,

*sumber gambo : tulisan tangan aku sendiri..haha

Monday, April 12, 2010

.: tag ini pnjg ok zarep!!! :.

RULES:
1. The rules of the game get posted at the beginning.
2. Each player answers the questions about themselves.
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog.

Name:
Muhamad al 'Azim bin Baharudin

Sisters:
1

Brothers:
1

Shoe size:
7

Height:
171 cm

Where do you live:
ipoh atau lekir,,perak DR

Favourite drinks:
milo ais,,,tembikai..oh yeah~

Favourite breakfast:
nasik goreng kak nor yg aku leh dapat lag murah dr zarep kt kdai ibu~haha

Have you ever been on a plane:
yes..penah la juge

Swam in the ocean:
lomas lah eden haa..haha

Fallen asleep in school:
kompem penah wo0..haha

Broken someone's heart:
yea,,ini penah(apsal soklan nih slalu ade lam tag??)

Fell off your chair:
lom penah ag nih!

Sat by the phone all night waiting for someone to call:
cm x penah,,tgu2 ape kes,,call la org nk borak tuh..haha

Saved e-mails:
yes

What is your room like: terbaik!x caye mai check~haha

What's right beside you:
henset ku

What is the last thing you ate:
nasik cafe restu

Ever had Chicken pox:
o0ouh penah~

Sore throat:
ade juge

Stitches:
nope

Do you believe in love at first sight:
yes~yea,,mgkin^^,

Like picnics:
ikot tym n tmpat n kwn2..haha

Who was the last person you danced with:
keras dow,,wa tatau menari..haha

Last made you smile:
aku bile2 pon snyum..wa pemurah snyuman dow..haha

You last yelled :
lame da x jerit..tym main bola ritu kot,,,back!!back!!

TODAY DID YOU...

Talk to someone you like:
yes. .bes fren!

Kissed anyone:
haiyo,,nih xdak..

Get sick:
alhamdulillah sehat2.

Talked to an ex:
rini x contact ex..haha

Miss someone:
of course

Eat:
lunch tadik~

Best feeling in the world:
disayangi dan tidak dibenci~

Do you sleep with stuffed animals:
ouh,,ini tidak!

What's under your bed:
plastik n papers!

Who do you really hate :
hipokrasi~

What time is it now:
5.35 pm

RANDOM...
Q: Is there a person who is on your mind right now:
yes..of coz~
Q: Do you have any siblings:
yolah,,ado abg n akak den~
Q: Do you want children :
xkan x nak pulak~
Q: Do you smile often:
selalu gile wo0~
Q: Do you like your hand-writing:
absolutely!
Q: Are your toenails painted:
nope
Q: Whose bed other than yours would you rather sleep in:
tdo jelah katil sndr,,pe masalahnye..haha
Q: What colour shirt are you wearing:
blue black
Q: What were you doing at 7:00pm yesterday :
drive balik dr seagate~
Q: I can't wait till:
that tym^^,
Q: When did you cry last:
wa xmo gtau,,xrock..haha
Q: Are you a friendly person:
i think so..haha
Q: Do you have any pets:
x ade..
Q: Where is the person you have feelings for right now?
blom jumpe~haha
Q: Did the last person you held hands with mean anything to you now?
aiyo,,held2 hand pulak~

Have you ever crawled through a window?
- kecik2 dolu..

Can you handle the truth?
- yes

Are you too forgiving?
-sumtyms!

Are you closer to your mother or father?
-mum!

Who was the last person you cried in front of?
-famili

How many people can you say you've really loved?
-many

Do you eat healthy?
-healthy tuh mknan gak ke?haha

Do you still have pictures of you & your ex?
- xde dah..dulu pon ade 1 jek..haha

Have you ever cried because of something someone said to you?
-no kot~

How often do you go to church?
-x penah!!!!

If you're having a bad day, who are you most likely to go to?
-ntah,,nek moto,,bwk laju2,,xtau p mane~

Are you loud or quiet most of the time? -
mestilah aku pndiam!haha~

Are you confident? - quite

5 things I was doing 10 years ago..
1- main kt umah x siap
2- darjah 6
3- giat repair beskal
4- asik main game tape
5- lepak umah sorang2


5 things on my to-do list today
1- makan
2- tdo
3- tgk movie
4- kemas barang
5- tdo ag


5 snacks I enjoy
1- twisties
2- french fries kalel
3- super ring
4- ape2 jelah
5- ape2 jelah.


5 things I would do if I were a billionaire
1- bagi mak bapak
2- beli kete
3- beli gadjet
4- shoping
5- sedekah^^,


5 of my bad habits
1- bawah moto mcm haram
2- malas
3- bnyk main
4- kurang serius
5- dah kot,,x bnyk2 bad2,,good habit bnyk!hah
a

5 places I have lived in
1- ipoh
2- bota
3- klang
4- penang
5- lekir


5 jobs I've had
1- cashier ESSO
2- promoter MY STORE
3- LI kt Jbtn Petanian
4- MT kelab
5- student penoh mase


5 people i tagged
1- zarep..ko jwb ag..kot2 jwpn lain~haha
2- salwa
3- zana
4- Wanjan
5- sape nk jwab!

Saturday, April 10, 2010

.: adoi3 :.

salam~

bosan sebenarnye pas antr thesis~

x seindah yg dijangke..haha

dah konon nk hang out ngn org ramai,,ngn membe2 cni..tp sume da nk blk,,sume xde cni..gua bosan ah dow..

nk kuar ngn membe2 umah pon diorg xde gak,,diorg x blk ag,,U lain kn ade yg da stat exam,,da abeh exam pon ade..

kalo gua tau ramai yg da balik awal,,n xde org nk lepak,,baik gua balik tolong mak ayah gua kat kedai..ag bagos..

adoi,,ni sume salah ko encik aris!!kalo ko ade smlm aku dah boleh balik ngn tenang dah,,,ni sbb smlm ko cuti aku da kene extend tym aku..cess n cess!!

mlm ni plak ade makyong anak gondang2 ape ntah..haha..kalo x aku nk cabot da nih..xpe2,,tgu la,,tgk la,,suport la kwn perform..lasy show katenye~

bnyk ag cte wayang wa x usya..gile haram lmbt+x up to date gua dow..aih la,,dlu kuar jek awal2 ag gua da tgk,,ni dah lame pon x tgk2 ag..lembap2~

masalhnye skang,,hari ini!!

ape gua nk wat dow?

adoi!!

no idea!!adriana,,bek u pk n plan n kang kite gerak jek g mane,,sonang cte!

adios!

wassalam~

Thursday, April 8, 2010

.: alhamdulillah :.

salam~

Selamat tinggal pujaan
Selamat kau berbahagia
Hidup di samping si dia
Kasih baru yang kau puja

haha..selamat tinggal thesis atau name kampungnye,,disertasi ku..hehe

*kasih baru yg dipuja adelah pemeriksa2..haha*

alhadulillah,,berjaye mnghntar tugasan tersebot..

semoge sume2 dak bio yg antr thesis masing2 akan dapat gred terbaik dan berjaye ngn gilang gemilangnye owh!!hoho~insyaAllah^^,

so,,kite enjoy!!

release tensi2 anda..

pulang ke umah tolong mak bapak,,amek restu,,untuk final exam pulak..final sem dah kite nih hoi~jgn bnyk main..haha

pastuh ade lak viva,,n kene btolkan blk thesis..

so,,nti kite jumpe ag ea thesis~

Dan mungkin bila nanti kita kan bertemu lagi
Satu pintaku jangan kau cuba tanyakan kembali
Rasa yang ku tinggal mati
Seperti hari kemarin saat semua disini

sekianlah untuk post ini..

gudluck to all biologist~

sekian,,gua nk tdo..cm mndung sdap jek tido..haha

wassalam^^,

Tuesday, April 6, 2010

.: tajuk yang x terjumpa :.


salam~

gua mmg bengang kalo nk bukak mane2 page,,jadik gni..ape eh sebabnye??sape yg tahu?hoho

mngkin encik dosh tahu?sile gtau aku bro,,aku sedang tertnye2..haha

saje bosan2 nk update..

sedar x sedar,,(sedar ke x ni..haha) dah mnggu terakhir blajo..da nk abes blajo da..huhu

tgk status fb kwn2,,lbey kurg 40 ari ag d USM terchenta..

pasni..

kemanekah korg sume..

sumthing yg aku sdar,,da final year nih baru kite makin knal2 ramai2,,mkin rapat,,leh nmpk kot kt bionite ritu..semakin rapat n berbaik2 sumenye..huu~owh,,ter'touching'..haha,,*cntrol2 macho,,x rempit touching2*

tp,,seriusly,,keep in touch lah sume ekh..

bg aku,,kalo da bekawan tuh,,mmg selamenye kawan..

baik buruk,,tetap kawan..

kalo ade yg buruk or jahat pon kawan,,die tetap ade side yg baik sbnrnye..akan kite nmpk 1 mase nti..

owh,,apekah aku siyes?adekah telalu awal untuk post sebegini?

xpe,,akan aku post bnyk ag pasl bekawan2 ini..haha

njoy our final moment as USM student,,kepade yg nk smbung master,,silekan,,kepade yg nk keje juge silekan..semoge sume2 kite bejaye besame2..ohyeah~

sekian,,

wassalam^^,